Dansk ladeoperatør udvider og sikrer stor investeringspartner

Ladeoperatøren Spirii og energikoncernen AURA Energi har netop indgået investeringsaftale, der sikrer den danske start-up en betydelig kapitaltilførsel og et solidt grundlag for at ekspandere yderligere i både Danmark og resten af Norden.

Ladeoperatøren Spirii og energikoncernen AURA Energi har netop indgået investeringsaftale, der sikrer den danske start-up en betydelig kapitaltilførsel og et solidt grundlag for at ekspandere yderligere i både Danmark og resten af Norden. Med investeringen styrker AURA Energi samtidigt sin egen strategiske satsning på grøn omstilling og elektrisk transport.

Investeringer i grønne, langsigtede løsninger vokser eksplosivt i takt med, at klimadagsordenen har fået en central plads hos stort set alle virksomheder. Især elbilmarkedet oplever stor fremgang i år. Alene i juni måned blev der sat ny, dansk rekord i elbilsalget med hele 12,5 procent af det samlede bilsalg.

Samtidig har markedet for opladning også ændret sig det seneste år, hvor en række nye og digitale markedskoncepter udfordrer de traditionelle selskaber i branchen. Heriblandt det nye ladeoperatørselskab Spirii, som sidste år lancerede en digital opladningsplatform. Et koncept, hvor kunderne ikke er bundet af dyrt medlemskab og via roaming har fleksibel adgang til et stort europæisk netværk.

Siden Spirii gik på markedet, har deres forretning taget fart, med stor interesse fra kunder og investorer. Heriblandt energikoncernen AURA Energi, som ser et stort vækstpotentiale i Spirii og opladning til elbiler og nu har købt sig ind i Spiriis forretning med en betydelig investering, der sikrer AURA 25 procent af selskabet.

”Hele Spirii-teamet er enormt stolte af, at vi allerede nu er klar til at skalere vores forretningskoncept yderligere, som der har vist sig at være stor efterspørgsel efter. Den nye kapitaltilførsel sikrer os muligheden for at udbrede vores løsninger hurtigere og til et større marked. Vi kender AURA fra tidligere som en meget agil og kompetent partner og er sikre på, at vi nu får en endnu stærkere forretning, til glæde for vores kunder i Danmark og resten af Norden,” siger administrerende direktør i Spirii, Tore Harritshøj.

Energikoncernen AURA Energi og Spirii lancerede allerede tilbage i februar et samarbejde om at sælge ladeløsninger til private, kommuner og virksomheder og AURA har lige siden solgt Spiriis løsninger til kunder med stor succes. Det har givet AURA mod på at satse endnu mere på den elektriske transport og købe sig ind i Spiriis forretning.

”Vores investering i Spirii flugter godt med vores e-mobilitystrategi og vores ønske om at være synlige i den grønne omstilling. Vi har et godt indtryk af Spirii, fordi vi i forvejen har et partnerskab, og vi har store forventninger til aftalen – ikke mindst i relation til den markante stigning af antallet af elbiler i de kommende år,” siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA Energi.

Med investeringsaftalen har Spirii nu et solidt grundlag for at ekspandere yderligere i både Danmark og resten af Norden.

”Hvis vi skal have accelereret en omfattende elektrificering af transporten, skal vi udvide markedet for opladning. Energiselskaberne spiller her en afgørende rolle, og det glæder os derfor, at AURA er trådt ind på markedet og tager en mere aktiv rolle. Sammen kan vi styrke udbuddet af smarte ladeløsninger og tilbud til de mange nye elbilister, afslutter Tore Harritshøj.
Melde dich für unseren Newsletter an

Informieren Sie sich über Marktkenntnisse und betreiben Sie Ihr Ladegeschäft effektiv mit unseren Ressourcen.